Tarieven PCR coronatest met Non-COVID verklaring
☝Hier en Bestel Vandaag je coronatest!☝

PCR test met reisverklaring in Goor, wat is de reden dat ik het nodig heb?

PCR test met reisverklaring in Goor, wat is de reden dat ik het nodig heb?

Wat is de reden dat je een PCR test met reisverklaring in Goor moet laten doen voordat je op vakantie gaat in een ander land? Nadat we maandenlang hebben moeten wachten op een vaccin, zijn nu eindelijk de overal op de wereld vaccinatiecampagnes in volle gang. En met succes, want de besmettingsaantallen zijn aan het teruglopen. De corona maatregelen worden daarom ook op veel plaatsen al wat versoepeld. We kunnen weer op een terras zitten en we kunnen zelfs in beperkte mate weer naar het buitenland op vakantie. Aan dat vakantie vieren in het buitenland zijn nog wel een aantal eisen verbonden, bijvoorbeeld een verplichte PCR test met reisverklaring.

Waarom is een PCR test met reisverklaring Goor verplicht als ik op reis ga naar het buitenland?

Het vaccineren maakt grote vorderingen, maar er zijn ook nog steeds veel mensen die nog niet een vaccin toegediend hebben gekregen. Deze mensen kunnen nog steeds besmet raken en ziek worden van het virus. Aangezien bijvoorbeeld asymptomatische mensen ongemerkt het virus over de grens mee kunnen nemen bij een buitenlandse vakantie geldt de verplichting om jezelf te laten testen op corona middels een PCR test. Om tijdens je reis bij bijvoorbeeld het inchecken op het vliegveld te kunnen bewijzen dat je geen corona hebt wordt er nadat je de PCR test hebt gedaan een reisverklaring afgegeven waar je negatieve testresultaat in vermeld staat.

Wat is een PCR test met reisverklaring en hoe gaat de testprocedure?

Met een PCR kun je aantonen of je besmet bent met Covid-19 op basis van een monster met een beetje genetisch materiaal. Dat monster wordt verkregen door op de testlocatie met een neusswab een kleine hoeveelheid slijm uit je neusholte te halen. Dat monster wordt vervolgens met behulp van speciale apparatuur in een laboratorium onderzocht op de aanwezigheid van erfelijk materiaal van het corona virus. Deze test is zeer nauwkeurig, want ook als er maar heel weinig virusdeeltjes aanwezig zijn kunnen ze toch worden ontdekt door het vermeerderen van het genetische materiaal. Blijkt uit de test dat je geen corona hebt, dan krijg je het resultaat samen met de reisverklaring in je mailbox en kun je het eventueel zelf uitprinten om mee te nemen op reis.

Wat zijn de eisen voor een PCR test met reisverklaring?

Aan de reisverklaring die je bij de PCR test krijgt zijn een aantal eisen verbonden. Je naam en je paspoortnummer moeten bijvoorbeeld erop staan, en de verklaring moet in het Engels melding maken van het soort test dat is gedaan, hoe het testmateriaal is verkregen en het testresultaat. Ook moet je erop kunnen vinden wat de datum en het tijdstip was dat je de test hebt gedaan. Je moet namelijk bij de meeste landen binnen 72 uur na het doen van de test zijn ingecheckt of geland, afhankelijk van je bestemming, De tijd die je hebt varieert per land, dus controleer van tevoren wanneer je de PCR test met reisverklaring in Goor moet laten doenvoordat je vertrekt.